ELS SOCIS FUNDADORS

 

 

 

Isabel Verdaguer Foz(Barcelona, 1975) deu la persona que és a un projecte de vida dels seus pares, que li va fer estar des de ben petita envoltada de natura. Reconstruir una antiga casa de muntanya al Prepirineu – on passar llargues estades on escriure, llegir, sentir i respectar la Natura- va ser la seva primera i gran escola. Després va voler apropar-se a la natura des de diferents angles, fent senderisme i alpinisme així com observant el paisatge, els animals i les plantes. De mica en mica va aprendre a llegir el bosc, observar petjades i traces a més d’ estudiar la biologia i comportament animal.  En el món vegetal va aprofundir sobre la forma de comunicar i sentir de les plantes i sobre els seus beneficis, per acabar finalment fent un apropament mes terapèutic i profund en la pràctica del bany de bosc. Inicialment Diplomada en Turisme, va estudiar també Tècnica en jardineria i paisatgisme i un Postgrau en gestió d’espais verds públics. La seva passió pels animals també la va portar a titular-se com a Auxiliar veterinària, així com a rebre Formació a Fundació Mona sobre etologia (comportament) animal. La seva vocació pel món vegetal l’ha portat a matricular-se en diferents cursos on-line de la Universitat de Tel-Aviv (Coursera) sobre biologia, comportament, sentits i comunicació vegetal. L’any 2016 va esdevenir Guia de Boscos terapèutics per la Forest Therapy Association (Califòrnia). Actualment esta realitzant el Postgrau en significats i valors espirituals de la Natura a la Universitat de Girona (UdG), així com Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albert Martinez Silvestre(Barcelona ,1968) va trobar el seu lloc en aquest món des de ben menut: viure amb i per a la Natura. La passió gairebé religiosa per la ciència i la fauna el va portar a invertir tots els seus esforços en primer llicenciar-se en Veterinària i posteriorment doctorar-se en aquesta mateixa matèria. Mentres era estudiant universitari va ser cofundador de l’ Associació de Veterinaris per l’Atenció de la Fauna Exòtica i Salvatge (AVAFES). La seva entrega a la conservació de la fauna salvatge el va portar a especialitzar-se en Herpetologia (rèptils i amfibis). Fruit d’aquest procés, va ser cofundador del CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya) al 1997. L’any 2009 va rebre la Diplomatura del Col·legi Europeu en Medicina de Zoos, amb especialitat en Herpetologia. Actualment encara troba temps per a estudiar on-line diferents cursos de la universitat d’Alberta sobre Paleontologia (Coursera). Durant la seva trajectòria científica i divulgadora ha publicat des de 1991 una gran quantitat d’articles científics, tècnics i divulgatius, així com capítols de llibres, sempre centrats en el coneixement dels rèptils, els vertebrats, la paleontologia, la veterinària i, en definitiva, la Natura. En el seu camp es un reconegut conferenciant i divulgador científic, realitzant cada any cursos i conferencies arreu del món. Aglutinar la ciència, la fauna, la natura i la divulgació li ha permès anar assolint el seu somni d’infantesa: ser una persona compromesa de cap a peus amb la Natura.

 

 

 

 

 

 

Judith Estrada (Barcelona, 1964) va néixer en una família d’empresaris amants de la natura i els animals, condicions sens dubte que marcarien el seu destí des de ben aviat.

Després de llicenciar-se en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat Autònoma de Madrid, i d’haver iniciat el seu camí com activista en defensa de la natura en l’antiga ADENA, absorbida anys després pel WWF, la seva innata inquietud i ganes de veure món la van portar a explorar noves propostes innovadores en formació empresarial. I així va ser. Oxford, Paris i Madrid allotjaven les escoles de negoci del Master Europeu en Direcció d’Empreses de l’École Européenne des Affaires de Paris- Cambra de Comerç i Industria de Paris (EAP-CCIP),  que va seguir durant tres anys.  Després d’aquesta intensa experiència formativa a Europa, torna a Barcelona per iniciar la seva carrera professional  en l’àmbit de l’Estratègia, el Marketing i la Comunicació d’empresa. Anys més tard, desenvolupa un projecte empresarial  fonamentat en l’elaboració de tractaments amb olis essencials, per a molts, les veritables ànimes de les plantes. Massa lluny encara del món natural, decideix apropar-s’hi  i aprofundir més en el seu coneixement. De nou inicia un Master, aquest cop, en Gestió i Conservació de la Natura a la Universitat de Cadis, aprofundint en el coneixement del llop, i complementant aquesta formació amb estudis tècnics en Veterinària i en Rehabilitació de Fauna Salvatge. Molt compromesa amb la lluita activa per la conservació del llop, aquest viratge professional  li permet emprendre un nou camí dins de l’àmbit de l’Educació Ambiental que la duu fins a Biotop Natura, un projecte que reflexa molt  bé la seva persona: una ànima inquieta, enamorada de la natura, amb vocació de servei i amb una gran passió pel llop.

Es diu que el llop tòtem és un mestre espiritual de primer ordre  i que els que tenen un llop tòtem, solen ser persones amb inquietuds espirituals que dediquen la seva vida a ensenyar sobre allò que és sagrat: la mare Terra. Diuen que el llop, és un tòtem que ajuda als que ajuden. Potser això és veritat, pensa la Judith